v.4 – Veckan i Högdalskyrkan

Vänner i Högdalskyrkan,  

vi är framme vid sista hela veckan i januari och vi har med oss en god och välsignad känsla från den ekumeniska gudstjänsten tillsammans med Vantörs församling i söndags.

Vi var såklart påverkade av de restriktioner som finns just nu, men kunde ändå genomföra gudstjänsten på ett bra sätt och med god medverkan från våra båda församlingar. Det var ånyo en fin påminnelse om den gemenskap som funnits mellan oss i många år och att den betyder mycket för båda våra församlingar. 

Pandemin finns som sagt med oss än en tid, men vi fortsätter att fira gudstjänster och en del verksamheter är också igång igen i kyrkan.

Veckans program ser ut på följande sätt: 

Onsdag 25 januari kl. 18.00 Arabiskspråkig gudstjänst. Isac Zekry. Kärlekens kör. 

Söndag 30 januari kl. 11.00 Gudstjänst. Teologie Dr. Lennart Molin. Ingela Rousu.  

Sedan vill jag korrigera en felskrivning jag gjorde i förra veckans veckomejl: 

Vårt årsmöte är den 19 februari kl. 16.00 i Högdalskyrkan och inget annat! 

Jag får skylla på min entusiasm inför att få ses till årsmöte, men nu vet ni det korrekta datumet – den 19 februari och med detta mejl kommer också en formell kallelse till vårt årsmöte. Ta gärna del av den också!  

Som restriktionerna ser ut just nu: 

* Vi tar emot 50 deltagare på våra gudstjänster 

* Kom gärna om du är frisk och symtomfri 

* Stanna hemma om du känner dig förkyld. Det är extra viktigt nu med tanke på att den dominerande varianten av Covid-19 har symptom som liknar en vanlig förkylning 

* När du kommer till kyrkan – tvätta gärna händerna med handsprit och det finns munskydd om du vill vara på den säkra sidan  

Det positiva är att Covid-19 verkar bete sig som virus i allmänhet gör. Det muterar mot att bli allt mer smittsamt, men med allt mildare symptom på sjukdomen. Vi får be att det fortsätter så, för då kan vi verkligen tala om ljuset i tunneln. 

Med de orden så önskar jag er en välsignad vecka,

Cai