v.39 – Veckan i Högdalskyrkan (29 september – 3 oktober)

Vänner i Högdalskyrkan,

dags för en ny vecka i vår kyrka och den här veckan blir det dessutom nystart på två verksamheter – Bibelstudierna och Ungdomsverksamheten.

Så, till allt det som händer nu i veckan:

Imorgon tisdag kl. 18.30 så har vi höstens första Bibel-studie i kyrkan och vi fortsätter med att läsa från Uppenbarelseboken. Vi läser och samtalar om kapitel 6 och 7 (om vi hinner med båda). Tiderna för Bibelstudier står nämnda i Församlingsbladet som jag skickar med denna vecka också.

På onsdag kl. 13.00 är det dags för den andra samlingen för daglediga och denna gång är det i Stuvstakyrkan och Harriet Hallgren berättar om sitt engagemang i Hela Människan. Bra verksamhet, värt att höra om – Välkommen till Stuvstakyrkan!

Imorgon onsdag kl. 18.00 på den arabiskspråkiga gudstjänsten gör jag ett nytt försök till att predika (blev förkyld förra veckan, men bättre nu) och jag kommer då predika om vad det betyder att vara stolt i Herren. Mariam Gahly kommer att leda gudstjänsten.

På fredag kl. 18.00 så startar vi upp med ungdomssamlingar i kyrkan igen och då ska vi ses i kyrkan för lite olika aktiviteter och program.

Och på söndag kl. 11.00 så firar vi den svenskspråkiga gudstjänsten med nattvard. Både jag och pastor Isac medverkar i gudstjänsten.

Så lite information om sådant som kommer:

Lördag den 16 oktober samlas ungdomarna kl. 12.00 vid kyrkan för ett äventyr i Tyresta.

Söndag den 17 oktober så har vi församlingsmöte direkt efter gudstjänsten i kyrkan – lägg datumet på minnet och anteckna det i din kalender!

Jag och Kerstin Rörby går på en utbildning för att bli gruppledare för en kurs i konsten att leva som heter Roder. Det är en kursform som utvecklats av kyrkan vid Brommaplan och som kommer att prövas i flera av Equmeniakyrkans församlingar i Sverige, bland annat i Högdalskyrkan.

Jag har skrivit om Roder tidigare och vi har informerat om verksamheten. Vi tror att det kan vara en mycket bra kursform att bjuda in människor till för att kunna få samtala om hur det är att leva som människa och som bonus få en kontakt med vår kyrka.

Ledarkursen börjar nu närma sig sitt slut och snart kan vi börja planera för att starta upp Roder i Högdalskyrkan. Alla kommer att få mer information när det närmar sig.

Med i detta mejl så följer dels det nya Församlingsbladet i två olika varianter och dels information från Sociala Missionen.

Församlingsbladet finns i två utskriftsvarianter; en för dubbelsidig utskrift och en för enkelsidig utskrift.

Jag sitter med i Sociala Missionens styrelse och i det senaste nyhetsbrevet från Sociala Missionen finns några av de olika verksamheter och träffar som ordnas den närmaste tiden. På av en av bilderna så kan ni se mig i bakgrunden från den personal- och styrelsesamling vi hade i Immanuelkyrkan för några veckor sedan.

Med de orden så önskar jag er alla en välsignad vecka,

—
Cai Berger