Högdalskyrkans veckobrev (23 augusti – 29 augusti)

Vänner i Högdalskyrkan,

önskar er en fin start på denna den sista veckan i augusti och oss alla att vi skall få en välsignad höst.

Igår så hade vi en välsignad gudstjänst i kyrkan och besök av Pastor Mogens Kjaer, den Danska Lutherska kyrkan. Han gav oss en hälsning och bad med oss i gudstjänsten. Han har fått kännedom om Högdalskyrkan genom att han har lett den danska lutherska kyrkans missionsarbete i bland annat Mellanöstern och att deras kyrka nu insett behovet av en arabisktalande pastor för alla de arabisktalande som bor och lever i Köpenhamnsområdet.

Jag pratade med Pastor Mogens en del om detta innan pandemin slog till i början av 2020 och sedan dess så har han även knutit kontakter med Pastor Isac. Den danska kyrkan hoppas nu på att kunna ta upp processen med att anställa en arabisktalande pastor nu när pandemin ebbat ut något och efter att ha träffat Pastor Mogens och hans fru Kanni igår i kyrkan så känns det roligt att vårt arbete i Högdalskyrkan har satt oss på kartan och innebär en inspiration även utanför vårt lands gränser.

Kanske är det också så vi skall se på de möjligheter Herren Jesus ger oss – det är inte bara för att vi skall bli välsignade, utan för att vi också skall kunna bli till välsignelse och på platser och i sammanhang vi inte kunnat förutse eller tänka ut själva.

Det är en stor Gud vi har!

Förra veckan nämnde jag i veckomailet om en ledarkurs jag skulle gå nu i lördags. Det är en ledarutbildning för att diplomeras för att kunna leda samtalsgrupper i livsnära samtal med speciell inriktning på äldre. Det är Equmeniakyrkan, Sociala Missionen och vårt studieförbund Bilda som ordnat denna utbildning.

Efter att ha gått igenom tanken med vad denna samtalsform innebär så skulle jag säga att det verkar vara en otroligt bra verksamhet och den skulle kunna betyda mycket för oss i vår församling och för människor här Högdalen.

Modellen är enkel, men mycket väl genomtänkt och utarbetad och efter att ha prövat på metoden själv så måste jag säga att det känns meningsfullt på ett bra sätt att vara med i en sådan grupp.

Det är en modell som fungerar bra på alla typer av åldrar, men det utbildningen var inriktad på v ar att skapa en samtalsform för äldre i första hand. Jag tror det skulle kunna vara mycket bra för många äldre som varit isolerade under pandemin, att få träffas och samtala om livet på detta sätt.

Du som tycker att det här låter som något du skulle vilja vara med på eller känner någon du tror skulle vara intresserad – ta kontakt med mig!

På onsdag så kommer det speciella programmet ”I centrum av ljuset” tillbaka på den arabiskspråkiga gudstjänsten, kl. 18.00.

På söndag kl. 11.00 så kommer Pastor Lennart Molin och predikar i vår gudstjänst och det blir roligt att välkomna honom tillbaka till oss i Högdalen.

Längre fram i september så kan ni notera söndag den 5 september kl. 11.00 då vi har en gemensam gudstjänst tillsammans med Vantörs församling, på torget utanför Vantörs kyrka, men fika efteråt på torget.

Den 12 september kl. 11.00 så har vi en liten festligare höststart för vår församling i vår egen kyrka. Vi hoppas att det skall bli ett bra program den dagen.

Den 19 september så har vi församlingsdag på Koviken. Boka in den dagen i er kalender och kom med då – det tror och hoppas vi skall bli en riktigt välsignad dag för oss. Även den dagen vill vi hitta på lite extra saker för att vi ska känna att vi är igång igen i vår kyrka och församling.

Med de orden så önskar jag er Guds välsignelse för veckan som kommer,

—
Cai Berger