Högdalskyrkans veckobrev (16 augusti – 22 augusti)

Vänner i Högdalskyrkan,

Nu närmar vi oss höststarten i kyrkan och att vi äntligen skall kunna börja träffas på ett mer vanligt och ordnat sätt igen. Med naturlighet så behöver vi fortfarande vara aktsamma på att det finns en pandemi och framförallt bland unga så har smittotalen gått upp i Stockholm på senare tid. Men, om allt går som det skall så kommer vi ändå kunna träffas till gudstjänster och samlingar under ordnade former i vår älskade Högdalskyrkan.

Förra veckan kom den arabiskspråkiga gudstjänsten igång igen och nu på söndag kl. 11.00 så börjar vi med våra gudstjänster på söndagar i kyrkan igen. Imorgon kväll så predikar jag på den arabiskspråkiga gudstjänsten över psalm 127 i Psaltaren, om att lägga rätt grund för sitt liv och på söndag predikar Pastor Isac över Markusevangeliet 7:31-37, om Friheten i Kristus.

I övrigt i  veckan så fortsätter vi med förberedelser inför höststarten, det blir hembesök och på lördag så kommer jag gå en avslutande del i en ledarutbildning för något som kallas för ”Livsnära samtal”. Det är en utbildning som Sociala Missionen anordnat för de som är intresserade för att starta och leda samtalsgrupper om livet för äldre.

Jag tycker att det har varit vettiga kurstillfällen hittills och jag tror också att det skulle kunna vara en bra form för att träffas nu efter att pandemin börjat lugna ner sig!

Vi kommer att starta upp dagledigträffarna igen (RPG-samlingar), men jag tänker att det kanske finns ett värde i att de äldre som skulle önska också kan träffas för att dela en kopp kaffe och samtala om livet.

Fundera på det du som tycker att det låter intressant och/eller som känner någon som du tror skulle vara intresserad av att vara med i en samtalsgrupp för ”Livsnära samtal”.

Nästa söndag, den 29 augusti så får vi fint besök när pastor Lennart Molin kommer till oss och predikar i gudstjänsten. Den 29 augusti så kommer vi börja med kyrkkaffe igen. Även det blir toppen att få börja med igen efter den tid som varit.

Söndag den 5 september så har vi höstupptaktsgudstjänst tillsammans med Vantörs församling och liksom förra året så kommer vi att fira den utanför Vantörs Kyrka, på torget. Förra året blev mycket lyckat; vädret var suveränt, gudstjänsten blev utmärkt och många deltog när det gick att vara på torget.

Vi hoppas på en upprepning även detta år!

Så, till sist så vill jag citera söndagens predikotext:

”Sedan lämnade han trakten kring Tyros och gick över Sidon till Galileiska sjön, i Dekapolisområdet. Där kom de till honom med en man som var döv och knappt kunde tala, och de bad Jesus lägga sin hand på honom.

Han tog honom avsides från folket och stack fingrarna i hans öron och spottade och rörde vid hans tunga. Sedan såg han upp mot himlen, andades djupt och sade till honom: ”Effata!” (det betyder: Öppna dig!).

Med ens öppnades mannens öron och hans tunga löstes och han talade riktigt. Jesus förbjöd dem att berätta det för någon. Men ju mer han förbjöd dem, desto ivrigare spred de ut det. Och alla blev överväldigade och sade: ”Allt han har gjort är bra: de döva får han att höra och de stumma att tala.”

Med önskan om Guds frid för er vecka,

—
Cai Berger