Vi är inne i vecka 32 och solen lyser fortfarande somrigt utanför mitt fönster när jag skriver detta veckobrev. Det har varit en sommar med blandat väder, några fantastiskt varma dagar (sånt som jag gillar), lite regniga dagar då det går bra att plocka fram Kinaschacket eller se en bra film med gott samvete (det gick ju ändå inte att vara ute i regnet) eller umgås med familj och goda vänner när vädret medger.

Än några dagar kan vi insupa det sköna vädret och samla energi och kraft inför hösten.

Men, vi har kommit igång med våra onsdagsgudstjänster och den 28 augusti börjar vi med söndagsgudstjänsterna igen i Högdalen, även om det går att följa oss på församlingens Facebook varje söndag för veckans andakt. Så också på söndag.

Den 21 augusti så blir det dubbelt upp, med andakt kl. 11.00 på förmiddagen och sedan en sommarandakt jag håller tillsammans med Committed Souls på Klubbensborg kl. 15.00 den söndagen. Den 28 augusti har vi höstupptakt tillsammans med Vantörs församling och deras nya kyrkoherde Jennie Wall kommer att predika då, vilket vi hoppas skall bli en bra introduktion av henne för våra församlingar och Högdalen.

Veckans program i Högdalskyrkan:

Onsdag 10 kl. 18.00 Arabiskspråkig gudstjänst. Tomas Samuel. Kärlekens kör. Tomas Issa. Kyrkkaffe.

Söndag 14 kl. 11.00 Den Virtuella sommarkyrkan. Sommarandakt med Cai Berger.

Söndag 14 kl. 15.00 Sommar på Klubbensborg. ”Hoppets sånger”. Jenny Bonham Carter.

En av de roligare sakerna som en pastor får göra det är att fira gudstjänst med sin församling. Det kändes gott och välsignat att få göra det igen nu i onsdags förra veckan och jag ser fram mot morgondagen igen. Gudstjänsten är en viktig mötespunkt för oss med Jesus och varandra. Jesus säger att han skall vara mitt ibland oss när två eller tre är samlade i hans namn och det stämmer så väl.

Vi kan gå runt; fundera på eller kämpa med saker, be och ropa till Gud om lättnad och vägledning i vår livsvandring. Men, så samlas vi tillsammans till gudstjänst, läser Guds ord, ber och lovsjunger tillsammans och Jesus närvaro genom sin Ande fyller våra sinnen med allt hans goda.

Det ger en stunds ro i kampen, kanske får vi en ny idé om hur ett problem ska lösas eller så kan vi samla mod för att ta tag i en sak vi skjutit upp lite för länge. Men, över allt detta visar sig Bibelns ord om att ger oss en frid som övergår vårt förstånd när vi tackar, ber och lovsjunger hans namn, låter honom veta de önskningar vi bär på:

”Gläd er alltid i Herren. Än en gång vill jag säga: gläd er. Låt alla människor se hur fördragsamma ni är. Herren är nära.  Gör er inga bekymmer, utan när ni åkallar och ber, tacka då Gud och låt honom få veta alla era önskningar. Då skall Guds frid, som är mera värd än allt vi tänker, ge era hjärtan och era tankar skydd i Kristus Jesus.” – Filipperbrevet 4:4-7

Jag vill önska er en god och välsignad vecka, med sommarvärme och glädje till var och en av oss,