Veckobrev ( 17 juni – 23 juni )

Vänner i Högdalskyrkan!

Sommarlovet är snart här och jag har börjat jobba med det nya församlingsbladet. Min plan är att skicka ut det nästa vecka. Men vårterminen inte över, än:

Imorgon 19 juni, blir det en arabiskspråkig utomhusgudstjänst med knytkalas i Bandängen, bakom Matdax i Högdalen. Den som vill vara med, men inte vet var det ligger, kan komma till Högdalskyrkan kl. 18.00. Därifrån går en grupp tillsammans dit.

Och nästa vecka 26/6 kl. 18.00 är det vårterminens sista arabiskspråkiga gudstjänst. Församlingens pastor Basem predikar och Romani Soliman från Egypten sjunger och spelar.

Några saker inför höstterminen vill jag gärna vill pålysa redan nu:

Under höstterminen fortsätter vi med våra bibelstudier men vi testar att ha dem på jämna

onsdagar istället, kl.14.00-15.30. På så sätt slipper man att gå ut på kvällarna när det är

mörkt och vi har lite mer tid att prata med varandra.

Den första arabiskspråkiga gudstjänsten efter sommarlovet är 7 augusti, kl. 18.00. Det är inte klart, än, vem som predikar då.

11 augusti står Högdalskyrkan för sommarprogrammet p Klubbensborg. Då sjunger Committed Souls Trio, tillsammans med bandet ”A bag full of mess”. Jag håller i den avslutande andakyen, som kallas för ”AngeLäget”.

Den första söndagsgudstjänsten efter sommaruppehållet är 18 augusti kl. 11.00. Då predikar församlingens pastor Basem.

Söndag 25/8 kl. 11.00 är det ekumenisk gudstjänst med Vantörs kyrkan på torget.

Och 1 september kl. 11.00 är det samlingssöndag med nattvard. Då medverkar

församlingens båda pastorer och församlingens kyrkomusiker Ingela Rousu.

Här en överblick över det som händer i församlingen före:

19/6 onsdag 18.00 Arabiskspråkig utomhusgudstjänst med knytkalas i Bandängen.

26/6 onsdag 18.00 Arabiskspråkig gudstjänst. Basem Mekhail. Sång och musik: Romani Soliman (Egypten). Söndagsskolan. Kyrkkaffe.

— Sommaruppehåll —

7/8 onsdag 18.00 Arabiskspråkig gudstjänst.

11/8 söndag 15.00 Sommarprogramm på Klubbensborg

Committed Souls Trio & A bag full of mess

AngeLäget: Petra Jonsson

18/8 söndag 11.00 Gudstjänst. Basem Mekhail. m.fl.

25/8 söndag 11.00 Ekumenisk gudstjänst med Vantörs kyrkan på torgetJoakim Friberg. Petra Jonsson m.fl.

1/9 söndag 11.00 Samlingssöndag med nattvard. Basem Mekhail. Petra Jonsson. Ingela Rousu. Kyrkkaffe

Jag önskar Guds rika välsignelse över dig och över dina nära och kära!

Petra

——-