Sommaren har kommit igång på allvar och idag satt jag och lyssnade på årets första riktiga åskväder där jag är och med den skönhet vi har runtomkring oss så är det svårt att inte tänka på psalm 11 i psalmboken, O, store Gud.

Det är något speciellt med den svenska sommaren, kort och intensiv som den är, som väcker tankarna inför hur fantastisk Guds skapelse är och en känsla hos de flesta människor om att det finns en makt, ett väsende som är orsaken till den värld vi lever i och som har en avsikt med vår existens.

Paulus skriver i Romarbrevet att vi kan skåda Guds egenskaper i världen omkring oss; dess skönhet och härlighet, vår känsla för att den finns en moralisk ordning som talar till oss genom samvetet och vårt outsläckliga behov som mänsklighet av gemenskap med det gudomliga.

Johannes skriver om Jesus ”Och Ordet blev människa och bodde bland oss, och vi såg hans härlighet, en härlighet som den ende sonen får av sin fader, och han var fylld av nåd och sanning.” – Johannesevangeliet 1:14

Vi behöver inte stanna vid att ana det gudomliga, vi kan både se och känna vår skapare som vi möter honom i Jesus Kristus.

Veckans program i Högdalskyrkan:

Onsdag 15 kl. 18.00 Arabiskspråkig gudstjänst. Basem Mechail. Kärlekens kör. Tomas Issa. Kyrkkaffe.

Fredag 17 kl. 18.00 Sommaravslutning för ungdomssamlingen i kyrkan.

Söndag 19 Kl. 11.00 Gudstjänst. Cai Berger. Annika Hultman Löfvendahl.

Söndag 19 kl. 15.00 Sommar på Klubbensborg. En lisa för själen. Ingrid M Lindhe. Karin Egerhag.

Söndag 19 kl. 16.00 Finskspråkig gudstjänst i Högdalskyrkan. Cai Berger predikar i den finska pingstförsamlingens gudstjänst.

Näste vecka skickas det nya församlingsbladet ut med veckomejlet. Vi kommer även återkomma med information från arbetsgruppen för att hitta en efterträdare till Pastor Isac innan semestrar startar.

Under juli månad och en bit in i augusti är det sommarstängt för söndagsgudstjänsterna. Onsdagarnas arabiskspråkiga gudstjänster gör ett uppehåll under juli månad, men startar första onsdagen i augusti igen.

Med de orden så vill jag önska er en välsignad och glädjefylld vecka,