v.21 – Veckan i Högdalskyrkan

Vänner i Högdalskyrkan, 

Vi är nu framme vid några av de största helgerna efter påsken i kyrkan – Kristihimmelsfärd och söndagen före pingsten och självklart Pingsten (som infaller nästa helg). 

Kristihimmelsfärd är en helgdag som inte är lika stor i kyrkans liv numera i Sverige, men om vi tänker på vad vi firar så är det egentligen ett enastående påstående vi gör när vi bekänner i vår tro att Jesus inte bara uppstod från de döda, utan också att han steg upp till himlen för att en dag komma åter till jorden. Den dag då Jesus skall skapa ett evigt rike i denna värld!

Vi påstår något om hur verkligheten är beskaffad, när vi säger att Jesus besegrat döden, att han lever och en dag kommer att fysiskt återkomma till jorden igen. Det är ett så pass enastående påstående att det egentligen bara kan slås av att vi bekänner vår tro på att Gud är verklig och har skapat jorden och hela universum och allt vad som ryms i det.  

Accepterar vi att Gud har skapat allt vi har runt omkring oss, då är det följdriktigt att Gud även utför under och mirakel i den fysiska världen; under som t ex Jesus gjorde för att uppmärksamma människor som såg honom på vem han är och undret som skedde när Jesus togs upp till himlen. 

Jesus sa att det var nödvändigt för oss att han togs upp till Fadern för att vi skulle få ta emot hjälparen, som alltid skall vara med oss – vilket är vad Pingsten handlar om. Även det en av dessa händelser i den verklighet som vi lever i, en som antingen hände eller inte. En verklighet som är osannolik att kunna tro på – eller som är fullkomligt rationell att förvänta sig från en Gud som skapat allt liv, inklusive oss själva. En händelse att förvänta från en Gud som vill ha en relation med varje människa så till den grad att han tar mänsklig gestalt, är som en av oss och ger sitt liv för att skapa denna gemenskap med varje människa som tar emot Jesus i sitt hjärta. 

Jesus säger: Men jag säger er sanningen: det är för ert bästa som jag lämnar er. Ty om jag inte lämnar er kommer inte Hjälparen till er. Men när jag går skall jag sända honom till er… Men när han kommer, sanningens ande, skall han vägleda er med hela sanningen; han skall inte tala av sig själv utan förkunna det han hör och låta er veta vad som kommer att ske. Han skall förhärliga mig, ty av mig skall han ta emot det han låter er veta. Allt vad Fadern har är mitt; därför säger jag att det är av mig han tar emot det han skall låta er veta. – Johannesevangeliet 16:7, 13-15

Veckan i Högdalskyrkan:

Onsdag 25 kl 18.00 Arabiskspråkig gudstjänst. Basem Michail. Kärlekens kör. Tomas Issa. Kyrkkaffe. 

Söndag 29 kl. 11.00 Passa på att besöka en gudstjänst nära dig, gärna Vantörs församling – eller följ Högdalskyrkans Facebook kl. 11.00.  

Redan nu så vill jag berätta om att den 12 juni kl. 11.00 så kommer vi att ha en gudstjänst där vi uppmärksammar och tack Pastor Isac Zekry för hans sex år som arabiskspråkig pastor i Högdalskyrkan, med en festlig söndag i kyrkan. 

Med de orden så önskar jag er en välsignad vecka, 

Cai