v.17 – Veckan i Högdalskyrkan

Vänner i Högdalskyrkan, 

Våren har kommit och värmen och allt det grönskande som sakta tagit sin början. Som brukligt är så känner många förhoppningar för livet under denna tid, även om vi denna vår också bär med oss oro för händelser i andra länder, men också oro i vårt eget land. 

Veckans tema i alla kyrkor är ”Den gode herden”, Jesus som vår gode herde som leder oss i orostider, som ger våra tankar och våra hjärtan beskydd genom den frid han ger oss när vi öppnar våra hjärtan för honom, för människor samman från alla bakgrunder och som det står i en av söndagens texter – att Jesus förmår att styrka oss i allt gott så att vi förmår att göra hans vilja just där vi befinner oss och i alla de olika situationer vi hamnar i. Situationer som kommer pröva, utmana oss, men också ge oss glädje under livsvandringen. 

Vi människor på jorden kommer antagligen ständigt hitta nya saker, idéer och ambitioner som orsaker för att starta nya konflikter så länge denna tidsålder består. Men, på resan mot evigheten så har Gud en plan för oss människor och det är att i gemenskapen med Jesus så skall vi bli ett gemensamt folk med en mängd olika bakgrunder, kulturer och språk som lär oss att älska varandra.

Jag är den gode herden, och jag känner mina får, och de känner mig, liksom Fadern känner mig och jag känner Fadern. Och jag ger mitt liv för fåren. Jag har också andra får, som inte hör till den här fållan. Också dem måste jag leda, och de skall lyssna till min röst, och det skall bli en hjord och en herde. – Johannesevangeliet 10:14-16

Veckan i Högdalskyrkan:

Onsdag 27 kl. 13.00 Dagledigsamling i Älvsjökyrkan. Musikprogram med Beatrice Robertsson.

Onsdag 27 kl. 18.00 Arabiskspråkig gudstjänst. Tomas Samuel. Kärlekens kör. Tomas Issa. Kyrkkaffe. 

Lördag 30 kl. 18.00 Valborg på Klubbensborg. Valborgsrock, manskör och vårens välkomnande av K.G Hammar.

Söndag 1/5 kl. 11.00 Nattvardsgudstjänst. Cai Berger. Kärlekens kör. Ingela Rousu. Kyrkkaffe.

Jag vill också påminna om att anmäla sig till Dagledigsamlingens bussresa den 10 maj för den som vill följa med på den. Se mer information på församlingens hemsida!

Samt att ni är välkomna till Klubbensborgs Valborgsmässofirande om ni inte har andra planer och – om ni har andra planer, ta gärna med de ni har planerat något med och kom till Klubbensborg!

Med de orden så vill jag önska er en välsignad vecka,

Cai