v.15 – Veckan i Högdalskyrkan

Vänner i Högdalskyrkan,  

Nu har vi kommit in i Påskveckan och till den största högtiden i kyrkan under året. Varje år under 2000 år har den kristna kyrkan firat att Jesus kom till Jerusalem, att han arresterades av det Stora rådet, dömdes av den romerske guvernören Pontius Pilatus, pinades – eller, som det egentligen var, torterades mycket svårt, fick bära korsbommen till Golgata, för att där korsfästas, långsamt, under många plågsamma timmar, sakta dö på ett av de mer fasansfulla sätt människan har kommit på för att ta livet av varandra –

Men: Att dessa dystra händelser inte var det avgörande eller slutliga som kan sägas om Jesus, utan att han uppstod från de döda på tredje dagen, så som han hade sagt att han skulle göra och på så sätt visade Jesus att han var den förutsagda Messias som den Bibliska skriften utlovat världen i århundraden innan han kom. 

Vi har firat påsk i alla de år som Högdalskyrkan har funnits, människor firade påsk redan när vår församlings kyrka fortfarande enbart existerade som en brinnande idé i några kristnas hjärtan och påsken kommer att firas ända in i evigheten, där vi kommer få stämma in i den himmelska kören som lovsjunger Jesus för hans gärning den påskhelg vi så gärna läser om år efter år.  

Kanske kommer vi aldrig tillfullo kunna sätta ord på hur det kan komma sig att hans död på korset har en så fantastisk effekt på vår värld och i våra liv – men vi kan märka och uppleva det dag efter dag och det är storslaget nog! 

Men dagen efter sabbaten gick de i gryningen till graven med kryddorna som de hade gjort i ordning. De fann att stenen var bortrullad från graven, och när de gick in kunde de inte finna herren Jesu kropp. De visste inte vad de skulle tro, men då stod där två män i skinande kläder framför dem. Kvinnorna blev förskräckta och sänkte blicken mot marken, men männen sade till dem: »Varför söker ni den levande här bland de döda? Han är inte här, han har uppstått. Kom ihåg vad han sade till er medan han ännu var i Galileen: att Människosonen måste överlämnas i syndiga människors händer och korsfästas och uppstå på tredje dagen.« – Lukasevangeliet 24:1-7

Den här påskveckan så har vi mycket som händer så kolla in kyrkans program:

Onsdag 13 kl. 13.00 Dagledigträff i Mikaelikyrkan. Nils Tägt – Se, vi gå upp till Jerusalem.

Onsdag 13 kl. 18.00 Arabiskspråkig gudstjänst. Edgar Broumana. Kärlekens kör. Kyrkkaffe.

Torsdag 14 kl. 19.00 Getsemanestund i Högdalskyrkan. Cai Berger.

Fredag 15 kl. 11.00 Långfredagsgudstjänst. Cai Berger. Ingela Rousu. Mattias Nilsson.

Söndag 17 kl. 11.00 Påskdagsgudstjänst. Cai Berger. Ingela Rousu. KÖREN. Kyrkkaffe.

Så finns det några saker som jag vill flagga för och det är följande:

1. Offerdag för Equmeniakyrkans mission i Sverige. Det är en insamling som ligger till grund för bl a de satsningar som gjorts på vår församling under många år för att vi skall kunna ha en arabisktalande pastor anställd i vår kyrka.

Under pandemin så har våra insatser på Equmeniakyrkans offerdagar under året varit lidande, men efter pandemin så har vi hittills i år gjort en kraftig uppryckning i offrandet på dessa dagar och jag hoppas och tror att vi skall fortsätta på den goda vägen även den 24 april när vi har insamling till Equmeniakyrkans nationella arbete i Sverige!

2. Den 10 maj så är det dags för den årliga bussfärden som dagledigträffen anordnar och i år så går färden till Taxinge slott, Strängnäs domkyrka och Slottvångs gruva. Det kommer att bli många upplevelser och platser att beskåda under dagen och guidad tur i Strängnäs domkyrka. 

Med i detta mejl (se även församlings hemsida) finns information om dagsfärden den 10 maj, läs och anmäl dig till mig och anmälan är giltig när den har betalats till Högdalskyrkan. Anmälningslapp kommer även finnas tillhands i kyrkan under påskhelgen.

Sista anmälningsdag är den 29 april!

Med dessa ord så vill jag önska er en välsignad påskvecka,

Cai